Boer, Harm Jan

Geboortedatum: 18-11-1857
Geboorteplaats: Oldenhuis Wittewierum
Datum overlijden: 02-07-1897
Plaats overlijden: Oosterdijkshorn
Echtgeno(o)t(e) van: Alberdina Roelina Eisses

Kerk te Wittewierum
Grafaanduiding: A-4 (rij-nummer)

Locatie graf
Buiten de kerk

Grafschrift
Rustplaats van HARM JAN BOER geb. te Oldenhuis Wittewierum den 18 Nov. 1857, overl. den 2 July 1897, te Oosterdijkshorn, echt. van A.R. EISSES - Rust zacht geliefde man en vader Hier in 's aardrijks koelen schoot Wij volgen u eerlang te gaader Ja! eenmaal roept ook ons de dood Och, mocht de goede God dan geven Dat wij met Jezus samen leven.

Zerk: Liggende steen (hardsteen)
Afmetingen zerk: (lxbxh) 201x85x12
Type graf: Keldergraf
Staat van onderhoud: Gescheurd.
Datum inventarisatie: 08-10-1996

Toelichting
Harm Jan Boer sluit de rij van de familie Eisses, zijn schoonfamilie, af. Hij ligt naast zijn schoonmoeder, Magrieta de Jonge (graf A-3). Daarnaast ligt zijn zwager, Roelof Eisses (graf A-2), die weer naast Harm Jans schoonvader ligt, Jan Folkers Eisses (graf A-1). Harm Jan Boer was getrouwd met Alberdina Roelina Eisses.

Iconografie
Het grafschrift wordt omhuld door een in zijn staart bijtende slang, de Ouroboros. Daarboven vliegt aan beide zijden een vlinder. Hieronder is links een gevleugelde zandloper afgebeeld, waarvan de linker vleugel een vleermuisvleugel is en de rechter een duivenvleugel. Rechts bevindt zich een doodshoofd met knekel. Bovenaan zijn, omhuld door takken met bladeren, twee schilden afgebeeld.